Siyasi partiler arasında bayramlaşma çevrim içi olarak yapıldı

Siyasi Partiler Covid-19 pandemisi nedeniyle video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Partiler arası bayramlaşmada Kudüs’te yaşanan İsrail terörüne dikkat çekildi.

SİYASET 14.05.2021, 17:35
8
Siyasi partiler arasında bayramlaşma çevrim içi olarak yapıldı
Covid-19 salgını nedeniyle partiler arası bayramlaşma video konferans üzerinden yapıldı. Saadet Partisi heyeti sırasıyla Demokrat Parti, BBP, İyi Parti, Ak Parti, Vatan Partisi, MHP, DSP, Hüda-Par, CHP, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve HDP heyetleriyle ayrı ayrı video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Partiler arası bayramlaşmanın ana gündem maddesini Siyonist İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği katliamlar, pandemi ve ülkedeki ekonomik sorunlar oluşturdu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, bugün Kudüs’te yaşanan saldırılardan dolayı buruk bir bayram kutladıklarını belirterek, “Biz şunu biliyoruz nerde kanayan bir yara varsa bu hepimizin yarasıdır.” dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş de yaptığı konuşmada pandemiyle birlikte ülkedeki ekonomik sorunlar daha da ağırlaştığına işaret ederek, bu problemlerin çözümü için siyasi partiler ve liderleri arasında müzakere ortamının biran önce oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
Saadet Partisi heyeti de sırasıyla Demokrat Parti, BBP, İyi Parti, Ak Parti, Vatan Partisi, MHP, DSP, Hüda-Par, CHP, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve HDP heyetleriyle ayrı ayrı video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Saadet Partisi’nin bayramlaşma programında Genel Başkan Yardımcılarından Atik Ağdağ ile Cafer Güneş yer aldı.
Saadet Partisi heyeti, ilk olarak Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Kelleci başkanlığındaki heyet ile bayramlaşırken, sırasıyla Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, HÜDA-PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan başkanlığındaki heyetlerle ayrı ayrı bayramlaştı.
Bayramlaşma programında Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Filistin’de ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm ortamına dikkat çekerken, “Bugün Kudüs’te olan saldırılar ile buruk bir bayram yaşıyoruz, biz şunu biliyoruz nerde kanayan bir yara varsa hepimizin yarasıdır. Siyonist düşüncenin tek amacı Filistinlileri bölgeden silmek değil onların Arz-ı Mevud inanışları ile Türkiye’nin doğu bölgesini de içine alan büyük İsrail diye tabir edilen alanı ele geçirmek. Siyonist ideoloji bütün insanlığı tehdit eden sapkın bir ideolojidir. Sadece Filistin’de değil Doğu Türkistan’da Çin tarafından yapılan zulümlerde unutulmamalı” dedi.
MÜZAKEREYE İHTİYAÇ VAR
Bayramlaşmada salgın dolayısıyla yaşanan sorunlara dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ise “Ülkemiz pandemiden önce başlayan ekonomik problemle, krizle karşı karşıyaydı. Bu kriz, pandemiyle daha da ağırlaştı. Bununla beraber mevcut hükümetin geçmişten gelen başta adalet olmak üzere birçok icraatında problemler var. Bu problemlerin çözümünün ilk aşaması açısından toplumdaki gergin ortamın dindirilmesi, en başta siyasi partiler ve liderler arasında olmak üzere müzakere ortamının ve ikliminin oluşturulması gerektiği kanaatindeyiz. Bu bayramlaşmaların, böyle bir şeye aracı olmasını canı gönülden arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Kudüs’te yaşananların bayramı zehir ettiğini belirterek, “Fevkalade üzgünüz. TBMM bütün partiler bir araya gelerek Filistin’de yaşananlara karşı tepkilerini ortaya koymuş ve dış politika konusunda öncülük etmiştir” dedi.
BAYRAMIMIZ BURUK GEÇİYOR
Bayramın buruk geçtiğini vurgulayan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Son 3 bayramdır dijital ortamlarda bayramlaşıyoruz. Bir yanda salgın bir yanda Filistin’de ve Doğu Türkistan’da yapılan saldırılardan dolayı bu bayram buruk olarak geçiyor” diye konuştu.
YAŞANANLAR ANLIK OLARAK YAŞANMIYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya bayramlaşmada dünya üzerinde yaşanan zulümlere dikkat çekerek, “Pandemi dediğimiz küresel salgının etkileri ile toplumun üzerinde çok farklı etkileri var ve bir taraftan da Filistin’de, Türk dünyasında yaşananlar. Ne hikmetse bu tür zulümlerde Türk, İslam dünyasında yaşanıyor. Bugün Filistin’de Müslümanlar açısından mübarek olan günlerde yaşananları görüyoruz bunlar akut olarak anlık olarak ortaya çıkan şeyler değil. Yüzyıllardır süregelen politikaların uygulanmasıdır” ifadelerinde bulundu.
FİLİSTİNDE YAŞANANLAR İNSANLIK AYIBI OLARAK TARİHE GEÇECEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Duyduğumuz haberler yüreğimizi dağlıyor. Dünyanın neresinde bir katliam varsa karşıyız. Hiçbir zaman olmaması gerekenler mübarek günlerde yaşandı. Filistin’de yaşananlar bir insanlık ayıbı olarak tarihe geçecektir” diye konuştu.
PARTİLER SALDIRILARIN SON BULMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
Ağdağ ve Güneş, görüştükleri tüm parti heyetleri nezdinde herkesin bayramlarını tebrik etti. Saadet Partisi heyetinin görüştüğü parti temsilcileri de bayram dolayısıyla birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verirken Filistin’de ve Doğu Türkistan’da yaşananların son bulması çağrılarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı