Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'dan 'ittifak' açıklaması: Kararlıyız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda, ittifaklar hakkında partisinin görüşlerini paylaştı.

SİYASET 18.09.2021, 14:45
33
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'dan 'ittifak' açıklaması: Kararlıyız
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ve Başkanlık Divanı üyeleri Ankara'da bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Özdağ, 26 Ağustos'ta kurulan partisinin bugün itibarıyla 20 ilde il başkanlıklarının düzenlenmesiyle ilgili adımları attıklarını belirten Özdağ, bu çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi.Ümit Özdağ, "2023'te seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. İttifakların parçası olmamak konusunda kararlıyız." dedi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi konusunda hangi çalışmaları yapacaklarının sorulması üzerine, "Anadolu Kalesi" programı çerçevesinde bir seneyi kapsayan çalışmayla hem mevcut sığınmacıların ülkelerine dönmelerini hem de küresel ısınma kaynaklı yeni göç dalgalarını durduracaklarını dile getirdi.
Özdağ, Türkiye'nin Suriye ve İdlib politikası konusunda kan kaybettiğini ve durumun her geçen gün biraz daha kötüye gittiğini savunarak şunları kaydetti:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri ile 2024 Yerel Seçimlerine yönelik soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Zafer Partisi, Türk milletinin iradesini temsil ederek Suriyelilerin vatanlarına dönmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanarak Türkiye'de de çıkartılmak istenen iç karışıklıkları engelleyecek politikasını sürdürmeye ve Türk halkının desteğini arkasına almaya devam edecektir."
"Biz ittifakı, Türk milletiyle yapıyoruz. 2023'te seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 2023'e kadar epeyce bir zaman var. Bu ittifakların parçası olmamak konusunda kararlıyız. Partimizin kimi cumhurbaşkanı adayı çıkaracağı konusunda partinin yetkili organları karar verirler. Bu konuda benim tek başıma beyanda bulunmam doğru da değil, demokratik de değil. Onu da zamanı gelince göreceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı