Kemal Kılıçdaroğlu: Akşener ile aramızda kırgınlık yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SİYASET 30.12.2022, 07:10
4
Kemal Kılıçdaroğlu: Akşener ile aramızda kırgınlık yok
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aralarında bir kırgınlık olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, adayın masadan biri olması halinde bunun bir artı olabileceğinin altını çizdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini takip eden gazetecilerle bir araya gelerek yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, daha sonrasında ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına verdi.

Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktararak, Akşener ile aralarında herhangi bir kırgınlık olmadığını söyledi. Altılı Masa’nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, adayın masadan biri olması halinde bunun bir artı olabileceğinin altını çizdi.

Çoklu aday tartışmasıyla ilgili de Kılıçdaroğlu, bu konunun masada görüşülmediğini ifade etti. EYT düzenlemesine değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ‘Seçimi kaybedeceğimi bilsem uygulamam’ demişti, seçimi kaybedeceğini biliyor, o da fark ediyor, ona çok şey yaptıracağım daha. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyor, benden öğreniyor, nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmiyor, benden öğreniyor. Ona daha çok şey yaptıracağım” dedi.

Kılıçdaroğlu, 11 yıl sonra Suriye ile temasın kurulmasına ilişkin, şunları kaydetti: “Suriye konusunda düşüncelerim en baştan beri belliydi, yanlış yapıyorsunuz dedim Erdoğan’a, mektup yazdım, 27 Ağustos 2012, 10 yıl önce; yanlış yapıyorsunuz demiştim. Erdoğan’a açık ifade edeyim senden çok daha iyi devleti biliyorum. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini kişisel çıkarların uğruna yıprattın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı