“Siyaset, enerji, güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz”

Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi ve MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç’ün ‘Siyaset, Enerji, Güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’ isimli kitabı çıktı.

KÜLTÜR SANAT 06.02.2022, 04:35
22
“Siyaset, enerji, güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz”
MGV Yayınları’ndan yeni ve etkili bir kitap daha yayınlandı.  Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi ve MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç’ün kaleme aldığı ‘Siyaset, Enerji, Güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’ kitabı MGV Yayınları’ndan çıktı. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz mücadelesinin çeşitli açılarla ele alındığı kitapta, Doğu Akdenizde Kıbrıs mekezli oynanan oyunların arka planındaki gerçek açıklanıyor. Kitapta, Kıbrıs adasının neden Anadolu’nun sigortası olduğunun izah edilirken ‘İslam Dünyası için Kıbrıs ve Kudüs’ün stratejik önemi nedir?’ sorusuna da cevap veriliyor.

İlyas Tongüç, ‘Siyaset, Enerji, Güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’ isimli kitabında Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Orta Doğu ve petrol konulu ‘Bugünkü Arabistan’ isimli konferansa katıldıktan sonra 1952 yılında Almanya /Aachen’dan yazmış olduğu mektubun şifrelerini de açıklıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan 20 yıl sonra erişime açılan İngiliz arşivlerinde harekâtla ilgili hangi gerçeklerin ortaya çıktığını da kaleme alan Tongüç, Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair de çok önemli bilgiler paylaşıyor.

‘Siyaset, Enerji, Güç denkleminde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’ isimli eserde Doğu Akdeniz’de verilen uluslararası mücadeleyi anlama imkanı sunuyor. Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklı strateji konulara ilişkin önemli sorular cevaplanıyor. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs üzerinden oynanan siyasi oyunlara yönelik Adadaki akademisyen, siyasetçi ve kanaat önderlerinin sahip olduğu bakışa da yer verilen kitap, uluslararası ilişkiler alanında kaynak bir eser olarak görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı