Mahir Ünal'ın istifasının perde arkası: MHP'li isim AKP'ye gitti

Mahir Ünal'ın AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesindeki yeni detaylar ortaya çıktı.

SİYASET 01.11.2022, 10:55 01.11.2022, 11:22
3
Mahir Ünal'ın istifasının perde arkası: MHP'li isim AKP'ye gitti

Mahir Ünal, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmış. Bu konuşmanın ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.
Mahir Ünal'ın istifası ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.
İstifasını AKP MKYK toplantısı sonrası duyuran Mahir Ünal'ın yaptığı konuşmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da ciddi bir rahatsızlık duyduğu, kendisiyle görüştüğü ve hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hem ‘ Türkiye Yüzyılı’ belgesinin açıklanması hem de TOGG fabrikasının açılışı öncesinde bu ifadeleri kullanmasının ‘partiyi kamuoyu nezdinde tartıştırdığını’ belirterek kızdığı iddia edildi.
Ünal’ın istifasının perde arkasında hem ‘Milliyetçi-Ülkücü taban hassasiyetinin yattığı’ hem de “kamuoyunda partiyi tartıştırması” olduğu öne sürüldü.
Öte yandan Ünal'a, partisi tarafından 1 haftalık konuşma yasağı getirildiği ileri sürülürken, alınan bilgilere göre MHP'li bir genel başkan yardımcısının ise AK Parti Genel Merkezi'ne gidip Ünal'ın sessizleştirilmesi için baskı yaptığı, Mahir Ünal'ın söylediği ifadelerden geri döneceği bir açıklama yapmasını istedi. bunun akabinde ise Mahir Ünal'a AKP tarafından 1 hafta konuşma yasağı getirildiği belirtildi.
Bu yasağın ardından Mahir Ünal'ın yaptığı son konuşma ise dikkat çekti. Öyle ki Ünal konuşmasında ilk açıklaması ile tamamen çelişerek, "Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı